Новини

Фен Купа 2018 пусна котва в Бургас

Днес най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България гостува в Бургас, където се провежда четвъртият регионален полуфинал за сезона. Участници в него са най-добрите 32 отбора от града домакин и Ямбол. Съревнованието между тях ще продължи през целия уикенд, докато не излъчат регионалния шампион, който ще се класира за националните финали на Фен Купа 2018 и ще се доближи с още една крачка към голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

„Благодаря на Каменица, че вече 16 поредни години организира най-добрия футболен турнир за любители в България. Това е един истински празник на футбола и за нас е удоволствие да го приветстваме в Бургас за 16-ти път. Много се надявам тази година отбор от Бургас да стане национален шампион на Фен Купа и да вземе голямата награда. Пожелавам на всички здраве, успех и спортсменска игра. Нека най-добрият победи!“, с тези думи откри турнира регионалният експерт от Министерството на младежта и спорта Атанас Атанасов. С него на сцената се качиха и началникът на отдел „Спорт и младежки дейности“ в община Бургас Веселина Деведжиева, и бургаската футболна легенда Милен Георгиев.

Полуфиналистите от Бургас и Ямбол ще изиграят общо 64 мача. Те са разделени в 8 групи по 4 отбора и в събота ще се надиграват в групова фаза – всеки срещу всеки, а в неделя продължават от 1/8-финалите и директните елиминации. Дербитата се играят на игрищата в спортен комплекс „Каменица Арена“ и всяко от тях е придружено със страхотен заряд и много емоции.

Един от най-атрактивните мачове днес се разигра непосредствено след официалното откриване на турнира. Това беше традиционната демонстративна среща, в която един срещу друг се изправиха ветерани на „Черноморец“ и „Нефтохимик“. В рамките на две полувремена от по 15 минути те успяха да си разменят общо 9 гола. Първото попадение беше дело на Слави Костенски от тима на „Черноморец“. Секунди по-късно Станчо Цонев изравни за „Нефтохимик“. В края на първата половина Жулиен Парушев отново изведе „Черноморец“ с едни гърди напред, но второто полувреме започна с изравнителен гол на Ганчо Евтимов. Това не се понрави на Слави Костенски и той отново се разписа във вратата на „Нефтохимик“ за 3:2. Милен Георгиев побърза да върне жеста и отново изравни. Последваха два последователни гола за „Черноморец“, дело на Жулиен Парушев и Атанас Камбуров, с което резултатът стана 5:3. В последните секунди Ганчо Евтимов успя да се разпише за втори път и оформи крайното 5:4.

С много красиви попадения бяха придружени и първите мачове от груповата фаза. Най-атрактивна беше срещата между „Бургас Спорт“ и „Остриетата“, която завърши с „обилен“ резултат 10:2. Името на новия регионален шампион на Бургас и Ямбол ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който започва в 13:00ч. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup