Новини

Фен Купа в Хасково събра стотици почитатели на футбола и бирата

Най-големият футболен турнир за приятели в България Каменица Фен Купа за 16-та поредна година събра в Хасково стотици почитатели на атрактивния футбол и студената бира. Като добавим към тази печеливша комбинация и емоциите на феновете, забавните игри на терен и атрактивните награди, се получава един уникален футболен празник със страхотна атмосфера и много приятна компания.

Тази пъстра палитра от футболни емоции се развихри днес на градски стадион „Хасково“, където петият регионален полуфинал на Фен Купа 2018 събра 32-та най-силни приятелски отбора от областите Смолян, Кърджали и града домакин. Футболният празник беше посрещнат лично от кмета Добри Беливанов и надеждата на местния футбол Емил Ангелов „Бабангида“, ветеран на „Левски“ – София, а понастоящем играещ треньор на АФК „Хасково“.

„За нас е истинска чест и приятна отговорност да сме отново домакини на Каменица Фен Купа. След толкова много гостувания, вече знам със сигурност, че мачовете от турнира ще са на много високо ниво. Въпреки че това е турнир за любители, играчите винаги го очакват с нетърпение и участват с голям ентусиазъм. Благодаря на Каменица и на екипа, който стои зад турнира, за това, че продължават тази прекрасна традиция и за перфектната организация всяка година“, заяви по време на откриването кметът Добри Беливанов.

Както повеляват 16-годишните традиции на Фен Купа, след откриването посетителите и участниците имаха възможност да наблюдават един рядък футболен спектакъл – демонстративен мач между сборен отбор на хасковските футболни съдии и журналисти и тима на „Божидар Искренов, Емил Ангелов и приятели“. Срещата протече с много красиви и забавни моменти и изцяло в духа на феърплей. Първото полувреме завърши при резултат 1:4 в полза на „Гиби“ и „Бабангида“, като и двете звезди се разписаха по веднъж. Почти по същия начин протече и втората половина от мача. „Гиби, Бабангида и приятели“ вкараха още 4 гола, а съдиите и журналистите отново върнаха едно почетно попадение. В крайна сметка мачът завърши с много овации и краен резултат 8:2.

След култовото демонстративно дерби мачовете от груповата фаза на петия регионален полуфинал започнаха с бързи темпове. Динамиката си пролича най-много в срещата между „Уефалона“ и „Тиоманите“, която завърши с 6:0 и сблъсъка между „Вълците“ и „Shaolinski futbol“, чийто краен резултат беше 3:6.

Красивите мачове с десетки отбелязани голове не са единственият източник на забавление за гостите. Когато не наблюдават фаворитите си и не вдигат наздравици със студена „Каменица“ по трибуните, посетителите изпробват късмета и уменията си в игрите край терените. Те са организирани от партньорите на Фен Купа: БАМФ, LEGEA, Telenor и Rexona, а участието в тях е напълно безплатно и достъпно за всеки пълнолетен ентусиаст. Наградите за най-ловките участници варират от бирена чаша и футболна топка до GPS фитнес гривна и 365 литра „Каменица“ за споделяне с приятели.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Хасково продължава и утре с фазата на директните елиминации. Името на новия регионален шампион на Централна Южна България ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup