Новини

„Гибона“, „Лимона“, „Кривия“ и „Електричката“ демонстрират класа на Фен Купа 2018 в Пловдив

С много футболни емоции беше придружено откриването на втория регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018, който стартира днес в Пловдив. Участващите 32 отбора са представители на града домакин и Пазарджик. Те заслужиха мястото си в полуфиналния етап на турнира по време на предварителните квалификации, в които взеха участие над 100 тима от двете области.

Един от най-забавните моменти на встъпителната церемония беше официалното представяне на отборите. Очевидно, освен със завидни футболни умения, момчетата от Пловдив и Пазарджик са надарени и с много развито чувство за хумор и самоирония. Сред тях изпъкват тимове с имена като „Бирен спортист“, „Клуб вафла“, „Балканска Гозба“, „FC TULUMBA”, „Изненада“, „Самурай“, „Хълк“, „Бира да има“ (дай Боже всекиму!), „Последен шанс“ и „ФК Радка куршума“.

Сред официалните гости, които уважиха турнира и пожелаха успех на полуфиналистите, бяха заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на община Пловдив Георги Титюков, „радостта на народа“ Божидар Искренов, бившият топрефер Атанас Узунов, Александър Александров „Кривия“, Тодор Тимонов „Лимона“, Здравко Лазаров „Електричката“ и Ясен Петров „Джанини“.

Присъствието на два отбора футболни легенди видимо приповдигна духа на участващите отбори и допълнително ги мотивира да покажат най-доброто от себе си. За да са сигурни, че наистина са вдъхновили полуфиналистите, легендите се впуснаха и в традиционния демонстративен мач по случай откриването. Божидар Искренов, Александър Александров „Кривия“, Здравко Лазаров „Електричката“ и Ясен Петров поведоха отбора на „Пловдив футбол старс“ срещу тима на „Локо-ветерани“. Мачът беше изпълнен с десетки атрактивни моменти и красиви положения. Още в първите минути „Кривия“ даде много сериозна заявка със странична ножица и изправи публиката на крака. Краят на първото полувреме дойде при 2:1 за „Локо-ветерани“. През втората половина паднаха още 5 гола – 3 във вратата на „Локо“ и два във вратата на „Пловдив футбол старс“. Топреферът Атанас Узунов даде последния съдийски сигнал при резултат 4:4 и се наложи изходът от мача да бъде решен чрез дузпи. „Пловдив футбол старс“ бяха по-концентрирани при ударите от бялата точка и измъкнаха победата с крайното 8:6.

Битката за пловдивската Фен Купа 2018 продължава и в неделя с фазата на директните елиминации. Името на втория регионален шампион за тази година ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 ч.

Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup