Новини

„Кулеманса“ и „Радостта на народа“ откриха шестия регионален полуфинал на Фен Купа 2018

Днес на стадион „Дунав“ в Русе стартира шестият регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018. Турнирът беше посрещнат лично от зам. кмета Иван Григоров и председателя на ОС на БФС Русе Димитър Димитров „Кулеманса“. Сред официалните гости бяха и „Радостта на народа“ Божидар Искренов и шефът на футболните съдии в Русе Любомир Войков.

Съгласно регламента, участващите отбори полуфиналисти са общо 32, като 18 са от града домакин, 7 от Разград, 4 от Търговище и 3 от Силистра. Те заслужиха местата си по време на предварителните квалификации за 4-те области, в които взеха участие почти 150 отбора.

Интересно е да отбележим факта, че любовта на Разград към футбола продължава да расте. Доказателство за това е броят на регистрираните отбори от тази област, който се увеличава всяка година. Сезон 2018 не е изключение и тимовете нараснаха с цели 52%, достигайки до 36, на фона на 22 през 2017 г. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че населението на област Разград е малко над 30 000 души, което със сигурност означава, че тимовете от Разград са още по-мотивирани да стигнат до националните финали.

Любовта на Русе към футбола също е неоспорима. Над 80 отбора от областта се включиха в тазгодишните квалификации на Фен Купа. Атмосферата, която местните фенове създават на терен, също е свидетелство за футболните им симпатии. Откриването на турнира в крайдунавския град за поредна година беше придружено с много емоции. Настроението беше подсилено и от интересен демо-мач между сборен тим на община Русе и журналисти срещу ветераните на ФК „Дунав“. Срещата беше истинско пиршество за очите на футболните запалянковци. Публиката изригна, когато Божидар Искренов откри резултата за ветераните. Няколко минути по-късно „тайното оръжие“ на общинари и журналисти Тихомир Хараланов изравни с мощен, топовен шут почти от центъра. В края на първата половина ветеранът на „Дунав“ Тихомир Димитров също изпъна противниковата мрежа и изведе тима си с едни гърди напред. Второто полувреме започна с остър прав боц и втори гол на Димитров за 3:1. След това мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков, който също играеше за ветераните, се разписа за 4:1. Последният гол падна в последната минута на мача от десния крак на главния експерт „Обществени поръчки“ в община Русе Камен Христов и това доведе до крайния резултат 4:2 за ветераните.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Русе продължава и утре с фазата на директните елиминации. Името на новия регионален шампион ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч. В почивката преди него ще се проведе още един много интересен мач между фен-клубовете на „Астън Вила“ и „Дунав“ Русе. Без значение от развръзката, емоциите със сигурност ще са на ниво.

Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница http://fancup.kamenitza.bg