Новини

Националните финали на Каменица Фен Купа 2018 събират в София 10-те най-силни отбори от приятели в България

Остават броени дни до едно от най-важните събития във футболния календар на България. На 29 и 30 септември в комплекс „Спортна София“ (Зона Б5), ще се проведат националните финали на Каменица Фен Купа 2018 – най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Участващите отбори са общо 10 и всеки от тях е регионален шампион на своята област. Те доказаха своята класа по време на предварителните 28 квалификационни и 10 регионални кръга, които се проведоха между април и август тази година.

Десетте тима национални финалисти ще бъдат разпределени чрез жребий в две групи. Това ще се случи по време на официалното откриване на турнира в събота, което ще започне в 11:00 ч. Жребият ще бъде изтеглен с помощта на изпълнителния директор на „Каменица“ АД Димо Димов, приятелите на Фен Купа Божидар Искренов „Гибона“ и легендата от САЩ’94 Пламен Николов, както и партньори на турнира.

Веднага след откриването зрители и футболисти ще могат да почерпят вдъхновение от още едно много значимо футболно събитие, а именно – финалния мач за „Супер купата“ на България на БАМФ. След това програмата на националните финали на Фен Купа 2018 ще продължи с мачовете от груповата фаза до края на съботния ден. В неделя екшънът продължава от 1/8-финалите и директните елиминации.

Името на новия национален шампион на Фен Купа 2018 ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 12:30 часа. Голямата награда за златните медалисти в 16-тото издание на турнира е посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. Вицешампионите също ще получат страхотна награда, благодарение на LEGEA. Те ще гледат на живо мач на италианския Палермо, където играе българинът Ивайло Чочев.

По всичко личи, че ни очакват много емоции с поредната доза атрактивен футбол от Каменица Фен Купа. А междувременно - наздраве за футболните моменти с приятели! Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup.