Новини

Наздраве за „Бат Динко и приятели“ – регионален шампион на Фен Купа Варна

Наздраве за момчетата от „Бат Динко и приятели“ (Свети Влас), които заслужено вдигнаха регионалната Фен Купа 2018 за областите Варна, Шумен и Добрич. Класата на тима си пролича още в първите им мачове. В груповата фаза те надвиха „Бягство от терена“ с 2:1, „Спортист“ с 3:2 и „Real“ с 3:1. Осминафиналите ги изправиха срещу костеливия противник „Interstars“, но шампионите отново се наложиха с 2:0. В четвъртфиналите победната им серия продължи с 3:2 срещу „Любимец“, а на полуфиналите отстраниха с 4:1 тима на „MU2“, който е съставен изцяло от немци и швейцарци, учащи във Варненския медицински университет.

Финалният мач, както се очакваше, се оказа най-голямото предизвикателство. Той изправи „Бат Динко и приятели“ срещу вторите в регионалната надпревара „ФК Устрем“ (Варна). Срещата започна с мигновен натиск на шампионите и серия от изстрели към вратата на „Устрем“. Пресата, обаче, не даде резултат през първата половина на мача. „Бат Динко и приятели“ откриха резултата в началото на второто полувреме, след което удвоиха преднината си, а буквално в последните секунди изпънаха още веднъж мрежата на „Устрем“ за крайното и безапелационно 3:0.

Почетните трето и четвърто място останаха съответно за „МФК Балерини“ (Варна) и „MU2“ (Германия - Швейцария), които решиха спора помежду си чрез дузпи. Титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Добромир Господинов от „Бат Динко и приятели“, който многократно доказа футболната максима, че „добър вратар е половин отбор“. За „Най-атрактивен състезател“ беше провъзгласен Ария Катесари от „MU2“, а феърплей призът за „Най-спортсменски отбор“ отиде при момчетата от „Interstars“ (Варна), заради образцовото им приятелско поведение на терен.

С атрактивни награди се сдобиха и около 500 от посетителите на стадион „Локомотив“. Призовете за тях са осигурени от „Каменица“ и партньорите на Фен Купа 2018 – Telenor, LEGEA и БАМФ. Наградите варират от карти за игра и чаша за бира до оригинална футболна топка, GPS фитнес гривна и 365 литра „Каменица“ за споделяне с приятели.

По време на варненската Фен Купа 2018 се случи и нещо безпрецедентно в 16-годишната история на турнира. По време на 1/8 – финалите срещата между „Площадка Стейдиъм“ и „Енигма“ завърши при равен резултат 1:1. Наложи се изходът от мача да се реши чрез дузпи. И двата тима просто отказаха да допуснат грешка и си размениха почти по 15 точни изстрела от бялата точка. В крайна сметка „Площадка Стейдиъм“ „стъпиха накриво“ и отстъпиха победата на „Енигма“ с крайното 14-15.

Следващият шанс за феновете да се потопят в уникалната атмосфера на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е на 19 и 20 май, на игрищата в комплекс „Каменица Арена“ в Бургас. Там ще се проведат регионалните полуфинали за тимовете от Бургас и Ямбол.

Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup