Новини

Наздраве за „FC Words“ (Бургас) – регионален шампион на Бургас

Наздраве за момчетата от „FC Words“ (Бургас), които грабнаха регионалната Фен Купа 2018 за областите Бургас и Ямбол. Трофеят им беше връчен лично от легендата от златното поколение на българския футбол Радостин Кишишев. Победата в регионалната фаза е техният билет за националните финали на турнира, които ще се проведат през септември.

Четвъртият регионален кръг на Фен Купа 2018, който се проведе в спортен комплекс „Каменица Арена“ в Бургас, се превърна в зрелище за стотици фенове на футбола и бирата. В рамките на уикенда бяха изиграни общо 64 атрактивни дербита, а покрай терените непрекъснато се провеждаха забавни игри с награди за най-ловките участници. Над 550 посетители се сдобиха с разнообразни подаръци, вариращи от карти за игра и бирена чаша до футболна топка и GPS фитнес гривна.

Правопропорционално на покачващите се температури в Бургас се покачи и адреналинът на игрищата в спортен комплекс „Каменица Арена“. Всички мачове от 1/8 – финалите и фазата на директните елиминации протекоха с невероятен заряд. Участващите отбори демонстрираха висока класа и хъс за победа, но за съжаление във футбола винаги има победители и победени. Второто място в регионалната битка за Бургас и Ямбол остана за момчетата от „Монтерей“ (Карнобат). Те се представиха блестящо във финалния мач, но не им достигна малко, за да грабнат победата. Заключителното дерби започна много равностойно и първото полувреме мина без отбелязан гол. Първото попадение беше дело на Димитър Цветанов от „FC Words” в средата на втората половина от мача. Това беше и повратният момент в срещата, защото след него „Монтерей“ се впуснаха в устремена, но безотговорна атака и на няколко пъти дори оставиха вратата си незащитена. Тактиката им обаче не проработи и в рамките на 5 минути Иван Дончев се разписа два пъти за крайното 3:0 за „FC Words”.

Почетното трето място остана за тима на „R5 Изгрев“ (Бургас), а четвърти се наредиха „Бургас Спорт“, които през 2017 година спечелиха регионалната Фен Купа за Бургас и Ямбол. За „Най-добър вратар“ беше обявен Стоян Стоянов от подгласниците „Монтерей“ (Карнобат), а титлата „Най-атрактивен състезател“ беше присъдена на Александър Кирилов от тима на „Несебър“. Най-спортсменски на терен се държаха момчетата от „Работливите пчелички“ (Бургас) и това им донесе почетното отличие „Отбор феърплей“.

Следващият шанс за феновете да се докоснат до неповторимите емоции на Фен Купа 2018 е на 2 и 3 юни в Хасково. Там ще се проведе регионалният полуфинал за отборите от Смолян, Кърджали и града домакин. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup