Новини

Наздраве за „ФК Сокол“ (Русе) – регионални шампиони на Фен Купа 2018 за Русе, Силистра, Разград и Търговище

Наздраве за момчетата от тима на „Сокол“ (Русе), които спечелиха шестия регионален полуфинал на Фен Купа 2018 за областите Русе, Разград, Силистра и Търговище. Регионалната титла е техният билет за националните финали на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, които ще се проведат през септември.

Финалният мач на стадион „Дунав“, където се проведе регионалната надпревара, изправи шампионите срещу техните подгласници „ФК Мечките Ирим“ (Русе). Срещата беше много равностойна и оспорвана, понеже и двата тима бяха настървени да измъкнат победата. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:0 за „Сокол“, след като Айгюн Ешремов порази противниковата врата в средата на първото полувреме.

В почивката преди заключителното дерби посетителите станаха свидетели на още един много нестандартен мач между фен клуба на „Астън Вила“ и фен клуба на „Дунав“ Русе. Тази среща беше доста по-резултатна и завърши с 3:1 за „Астън Вила“, в чиито редици играеха „Радостта на народа“ Божидар Искренов и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков.

Третото място от регионалната надпревара в Русе остана за момчетата от „Фортуна“ (Разград), а четвърти се наредиха миналогодишните регионални шампиони „А-отборът“ (Русе). Почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ беше присъдено на „ТМ Технолоджи“ (Русе). По време на награждаването бяха връчени и няколко индивидуални приза за най-отличилите се футболисти. За „Най-добър вратар“ беше обявен Вежди Тефиков от „Фортуна Разград“, а за „Най-атрактивен състезател“ Гено Генов от „Мечките Ирим“. Награждаването беше „подсладено“ и с още една специална награда, осигурена от фен клуба на „Астън Вила“ „Bulgarian Lions”. Това беше рамкирана картичка с автограф от капитана на „Астън Вила“ за сезон 2017/2018 Джон Тери. Новият горд собственик на уникалната награда стана Джан Зеки Сезаи от „А-отборът“, който беше обявен за „Най-сърцат защитник“. Неговият съотборник Георги Георгиев също изпъкна с много самоотвержени изяви в защита по време на мачовете и организаторите и съдиите решиха да го поощрят на сцената с оригинална футболна топка LEGEA.

Посетителите на стадион „Дунав“ също се сдобиха с много награди. По традиция, организаторите на турнира и техните партньори LEGEA, Telenor, БАМФ и Rexona ощастливиха почти 600 гости с награди като бирена чаша, футболна топка, оригинална фланелка на италианския „Палермо“ и високотехнологична GPS фитнес гривна.

Следващият шанс за феновете да се докоснат до уникалните емоции на Фен Купа 2018 е в София на 29, 30 юни и 1 юли. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.