Новини

Наздраве за „Лев Инс“ – регионални шампиони на Фен Купа СОФИЯ

Тридневният футболен празник на столичната Фен Купа 2018 завърши днес с победа за „Лев Инс“. Те участват в турнира за трета поредна година, а това е първата им регионална титла. Освен това, победата е техният „билет“ за националните финали на Фен Купа 2018, които ще се проведат в София, на 29 и 30 септември.

Купата беше връчена на шампионите от легендарния стратег Димитър Пенев и „радостта на народа“ Божидар Искренов. Те им пожелаха успех на националните финали и ги накараха да обещаят, че ще дадат всичко от себе си, за да вземат голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Финалният мач от битката за София изправи шампионите срещу техните подгласници „Ла фурия“. Мачът започна много драматично с равенство 1:1 през първото полувреме. Втората половина започна с втори гол за шампионите и резултатът остана непроменен до последните 2 минути на мача, когато защитниците на „Ла Фурия“ фаулираха едно от остриетата на „Лев Инс“, за да спрат устремената му атака. При последвалия пряк свободен „Лев Инс“ разиграха заучено положение и поразиха за трети път вратата на „Ла Фурия“, оформяйки крайното 3:1. 

На трето и четвърто място в класирането се наредиха „Ел Старс“ и „Холандците“. По време на награждаването традиционно бяха раздадени и няколко индивидуални приза. Титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Александър Александров от „Лев Инс“. За „Най-атрактивен състезател“ беше обявен Цанко Златков от „Ел Старс“, а почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ отиде при момчетата от „Клетката“.

Както винаги Фен Купа предостави на своите участници и гости много повече от футбол и над 500 от тях се сдобиха с награди. Паралелно с мачовете, и през трите дни на столичната надпревара, се провеждаха забавни игри, разнообразни спортни предизвикателства и множество томболи за награди като GPS фитнес гривна, оригинална фланелка LEGEA на италианския Палермо, оригинални футболни екипи, топки, спортни раници и сакове, козметика от новата лимитирана серия на Rexona за Световно 2018 и много други.

Следващият шанс за феновете да се докоснат до неповторимите емоции на Фен Купа 2018 е на 7 и 8 юли в Кюстендил. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup