Новини

Наздраве за „Уефалона“ – регионален шампион на Фен Купа Хасково

Наздраве за момчетата от „Уефалона“ (Хасково), които спечелиха първото място в петия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018, обединяващ най-добрите 32 отбора от областите Смолян, Кърджали и Хасково. Титлата на регионален шампион осигурява на „Уефалона“ място в националните финали на турнира, които ще се проведат през септември. Залогът там ще е както винаги много висок, защото националните шампиони ще могат сами да изберат кой любим европейски гранд искат да гледат на живо.

И двата дни на регионалната надпревара, която се проведе на градски стадион „Хасково“, преминаха с много емоции и огромна доза атрактивен футбол. 32-та тима полуфиналисти изиграха общо 64 мача, за да излъчат своя регионален първенец. Естествено, с най-силен заряд беше придружен финалният мач, който изправи шампионите срещу техните подгласници „Зелениково“ (Кърджали). Дербито започна много напрегнато, защото и двата тима бяха твърдо решени да вдигнат купата. Първият гол падна във вратата на „Зелениково“ в средата на първото полувреме. Негов „автор“ беше Атанас Георгиев. В началото на втората половина от мача съотборникът му Спас Милушев изпъна още веднъж мрежата на подгласниците и оформи крайното 2:0 за „Уефалона“.

След „Уефалона“ и „Зелениково“, на трето място се наредиха „Чичовата слама“ (Хасково), а четвърти се класираха „Анонимните“ (Хасково). Тимът на „Космополит 2000“ (Хасково) се сдоби с почетното отличие „Най-спортсменски отбор“, заради образцовото си и приятелско поведение на терен.

По време на награждаването бяха връчени и два индивидуални приза – титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Огюн Насков от „Зелениково“, благодарение на котешките му рефлекси, а Марин Христов от „Уефалона“ беше обявен единодушно за „Най-атрактивен състезател“.

С атрактивни награди се сдобиха и близо 600 души на стадиона, след като взеха участие в игрите и томболите на партньорите на Фен Купа 2018 – LEGEA, Telenor, БАМФ и Rexona. Призовете за тях бяха най-разнообразни, а „най-апетитните“ варираха от  чаша за бира до оригинална фланелка на италианския „Палермо“, футболен сак и високотехнологична GPS фитнес гривна.

Следващият шанс за феновете да се докоснат до неповторимите емоции на Фен Купа 2018 е идния уикенд (9-10 юни) на стадион „Дунав“ в Русе, където ще се проведе шестият регионален полуфинал за областите Русе, Силистра, Разград и Търговище. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup