Новини

Цяло съзвездие от футболни легенди на Фен Купа 2018 в Кюстендил

Прогнозата за времето в Кюстендил този уикенд е противоречива, но на стадион „Осогово“ със сигурност ще греят множество звезди на българския футбол по време на осмия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018. Любимият турнир на футболните фенове ще пристигне в компанията на „радостта на народа“ Божидар Искренов, четирикратния „Най-добър вратар на България“ Пламен Николов и двете местни футболни легенди Владислав Стойков и Евгени Йорданов. В ролята на домакин ще се изяви кметът на Кюстендил г-н Петър Паунов, който ще даде и официален старт на мачове в 12:00 ч. в събота. Веднага след откриването ще се проведе и демонстративен мач с участието на звездните футболисти, разделени по класическата схема „сини“ срещу „червени“.

Участници в осмия регионален полуфинал на Фен Купа 2018 са най-добрите 32 отбора от областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Те спечелиха местата си по време на предварителните квалификации за всяка област, в които взеха участие почти 100 отбора. Квотите за тимовете в полуфиналния регионален кръг са следните: Кюстендил – 8, Перник – 10, Благоевград – 14. В рамките на уикенда те ще трябват да премерят сили, за да излъчат регионалния първенец, който ще спечели място в националните финали на Фен Купа 2018 и ще се приближи с още една крачка към голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Както повеляват 16-годишните традиции на Фен Купа, за посетителите и футболистите ще има множество забавления и около футболните терени. Всички пълнолетни любителите ще могат да се включат в различни томболи, предизвикателства за точност, сила, бързина и ловкост и да се наслаждават на мачовете с любимата си бира, която също дава шанс за печалба. Наградите, които феновете могат да спечелят, варират от бирена чаша, футболна топка и множество спортни аксесоари до GPS фитнес гривна и 365 литра Каменица за споделяне с приятели.

Единствено в Кюстендил тази година гостите на Фен Купа ще имат възможност да се запишат на място и за една много специална игра – „Порази вратата на Пламен Николов“. Първите 10 записани ще могат да изпробват своите умения срещу легендарния български вратар, а онези, които успеят да вкарат гол, ще бъдат наградени подобаващо.

Един от най-големите мераклии да изпробва уменията си срещу Николов е големият приятел на Фен Купа Божидар Искренов. Той се е хванал на бас с Пламен, че ще успее да отбележи 3 от 3 дузпи и то на малка врата. Залогът, който не е голям, но пък си заслужава напълно – освежаващо студена бира, със сигурност ще донесе много големи емоции.

Кой ще вземе бирата и кой ще е новият регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник, ще разберем още този уикенд. Заповядайте и вие, за да преживеете незабравимите футболни емоции на терен. А междувременно - наздраве за Фен Купа и футболните моменти с приятели! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup