Новини

Уникален демо-мач и звезден бас на откриването на Фен Купа 2018 в Кюстендил

Кюстендил, 7 юли 2018 г.

Футболният празник на Фен Купа 2018 акостира днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил, където се провежда осмият регионален полуфинал на турнира. Участници в него са най-добрите 32 отбора от областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Днес и утре те ще спорят за титлата регионален шампион, а първенецът на трите области ще спечели квота за националните финали.

Турнирът на феновете беше посрещнат лично от кмета на Кюстендил г-н Петър Паунов. Сред официалните гости се отличаваха имената на „радостта на народа“ Божидар Искренов, четирикратния носител на титлата „Най-добър вратар на България“ Пламен Николов и двете местни футболни легенди Евгени Йорданов и Владислав Стойков.

„Много се радвам, че Фен Купа отново ни гостува и то в компанията на такива легенди – вдъхновители на поколения футболни фенове. Нито белгийската точност, нито френската прецизност могат да се сравнят с неповторимата атмосфера, която вие създавате тук. Благодаря ви, че всяка година създавате такива емоции в нашия град. Пожелавам успех на всички участници и нека най-добрият победи“, заяви Петър Паунов по време на официалното откриване.

Непосредствено след встъпителната церемония беше проведен зрелищен демо-мач с участието на гостуващите футболни легенди, разделени в стил „ел класико“ – „Червени“ срещу „Сини“. В състава на отбора на „Сините“ участваха Божидар Искренов, Пламен Николов, Влади Стойков и синът му Виктор Стойков, Александър Кадийски, Кирил Бурнарски, Камен Павлов, Калин Стойнев и племенникът му Ники Стойнев. В редиците на „Червените“ се изявиха Евгени Йорданов, Красимир Владимиров, Славчо Бойчев, Иво Велинов, Красимир Петков, Даниел Йорданов, Асен Стоянов и Ивайло Странджов. Срещата стартира много равностойно и с доста бързи темпове. Първото попадение беше дело на „червения“ Красимир Владимиров в края на първото полувреме. „Сините“ многократно създаваха опасни ситуации пред противниковата врата, но без резултат. Култовият водещ на Фен Купа Добри Атанасов се шегуваше, че „на вратата на Сините е направена кюстендилска магия“. През второто полувреме червените утроиха преднината си с голове на Евгени Йорданов и Иво Велинов и спечелиха мача с крайното 3:0.

Емоциите от динамичното дерби още не бяха отшумели, когато Пламен Николов застана пред малката врата и предизвика Божидар Искренов да се опита да му вкара 3 от 3 дузпи. Двете легенди се хванаха на бас за това още миналата седмица, с класическата уговорка на „приятелите от квартала“, че победителят ще вземе каса бира. За всеобща изненада „Гиби“ изпусна още първата дузпа. Той успя да заблуди Пламен за ъгъла, но ударът беше лек и топката се спря в крака на легендарния вратар. Вторият удар отново беше спасен от Николов със самоотвержен плонж. Веселбата достигна своя пик в момента, в който Пламен заяви, че ако Божидар вкара последната дузпа ще раздели касата с бира с него. Искренов беше безкомпромисен при третата дузпа и я вкара ниско долу в левия ъгъл.

„Гиби“ не е единственият, който има възможност да изпробва своята дузпа срещу легендарния вратар. По-късно днес още 10 от посетителите на стадион „Осогово“ ще могат да застанат на бялата точка и да се опитат да поразят вратата на Николов, но този път предизвикателството ще се разиграе на стандартна 7-метрова врата. Всеки, който успее да се разпише, ще получи подаръчен комплект от бира, чаша и шапка с автограф от бившия национал.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в София продължава и утре с фазата на директните елиминации. Кой ще е новият регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч. Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.